Historien bag Choconina

Profil

Ideén om at skabe smukke håndlavede chokolader, udelukkende med økologiske og naturlige råvarer, helt uden tilsætningsstoffer, kunstige aromaer etc. er det jeg brænder for. At kunne glæde andre med noget af verdens bedste chokolade er min passion.

Så langt jeg husker tilbage har jeg siden min barndom været dybt betaget af konditorkager og fine fyldte chokolader. Interessen for chokolade og det kreative har altid fulgt mig. Dog var jeg overbevist om at karrieren skulle være i den finansielle sektor, og sådan blev det. Gennem årerne har jeg i min fritid fortsat med at kreere søde sager, og langsomt begyndte en idé at spire..

Chokoladen har altid haft en særlig plads i mit hjerte, og jeg valgte at dygtiggøre mig yderligere, bla har jeg taget en Chocolatier uddannelse, og flere kurser i ind og udland.

Efterspørgsel efter mine chokolader voksede, og køkkenbordsproduktionen kunne ikke følge med. Tiden var kommet til at finde egnede lokaler til et rigtig professionelt chokoladeværksted. Choconina er en realitet, til glæde for alle chokoladeelskere.

Det bedste fra naturens eget skatkammer

Kun de bedste og nøje udvalgt råvarer finder vej til vores produktion, så vidt muligt fairtrade og fra lokale producenter. Den råchokolade der anvendes, er noget af verdens fineste, de vilde kakaobønner Beniano fra Bolivia, anvendes til at fremstille den exceptionelle og prisvindende Oialla chokolade, udviklet af kok og chocolatier Rasmus Bo Bojesen. En anden råchokolade der anvendes, er Kaoka, en af verdens første økologiske råchokoladeproducenter, med mere end 20 års dedikeret arbejde, skaber de fantastiske chokolader. Kaoka har plantager på Den Dominikanske Republik, Sao Tomé, Principe og Ecuador. Begge producenter er stærkt engagerede i at forbedre kakaobøndernes vilkår, bla. via uddannelse samt bæredygtig udvikling i de lande hvor de har kakaoplantager. 

Choconina er økologisk certificeret, vore leverandører lever op til vores krav om 100% økologi, fairtrade og ingen børnearbejde. Vi ønsker at støtte op om at forbedre vilkårerne for kakaobønderne og sikre fremtidens produktion af kvalitetskakao. Jeg arbejder udfra en målsætning om at kun det bedste er godt nok. At nyde chokolade skal være en sanselig og frydefuld oplevelse, derfor gør jeg mig stor umage med at sammensætte nogle unikke smagskombinationer der komplementerer hinanden. 

Udvalget varierer i løbet af årstiderne og udvalget af råvarer.